Nova LKV - Kiinteistönvälitys Lahti

Asunto ei mene kaupaksi? 6 vinkkiä kauppoihin

Toukokuu 2023

Mitä tehdä, kun asunto ei mene kaupaksi? Tämä on varsinkin viime ajan taloustilanteen vuoksi monia puhuttava kysymys.

Moni laadukaskin kohde saattaa olla myynnissä pitkän aikaa ja kauppa ei jostakin syystä käy.

Kerromme tässä artikkelissa ideoita asuntokauppojen edistämiseen. Tervetuloa mukaan!

Asunto-ei-mene-kaupaksi-1

1. Asunnon myyntikuvat

Asunto ei mene kaupaksi kovin helposti, jos asunnosta otetut kuvat eivät näytä hyvältä. Asunnon stailaus pitää sisällään laadukkaat sekä realistiset kuvat, jotka tuovat asunnon parhaat piirteet esiin. 

Ammattitaitoinen kuvaaja osaa katsoa oikeat kuvakulmat pienemmässäkin tilassa esille sekä tuoda mielikuvia ostajan silmiin. Kuvista selviää helposti minkälaisia mahdollisuuksia eri tilakokonaisuudet antavat.

Pienilläkin asioilla on suuri merkitys, sillä iso osa asunnon ostamiseen käytetystä ajasta kuluu kuvien katsomiseen. Asunnon stailaus kannattaa tehdä ammattilaisen kanssa, jotta asunnon myynti on mahdollisimman sujuvaa.

2. Myyntitekstit kuntoon

Kun asunnon myyntitekstit on kunnossa, herättää se usein paremmin ostajan kiinnostuksen. Vertaillaanpa kahta vaihtoehtoa:

” Myydään omakotitaloasunto Lahdessa, hinta 200 000 euroa. ”

TAI

” Rauhallisen ja perheystävällisen omakotitaloalueen turvassa oleva 150 neliöinen unelma-asunto Lahdessa. Asunnon ympärillä komeilee oma piha, omenapuu sekä turvallisuutta tuova kaunis pihaportti.”

Edellä mainittu esimerkki on hyvin yksinkertainen, mutta huomaat varmasti eron jo noinkin lyhyessä tekstissä ja millaisen mielikuvan se tuo kohteesta. Ihmiset etsivät ja vertailevat useita vaihtoehtoja, joten jos asuntosi ei kiinnosta, ei silloin se saa myöskään ostotarjouksia.

3. Asunto ei mene kaupaksi ellei sitä markkinoida kunnolla 

Asunto ei yksinkertaisesti mene kaupaksi, mikäli sitä ei myy. Asunnon myynti pitää sisällään monia erilaisia asioita ja et saa asuntoasi kaupaksi nopeasti, mikäli et myy sitä aktiivisesti.

Hyödynnä sosiaalista mediaa, maksettua mainontaa, kiinteistönvälittäjää tai netissä olevia palveluita, kuten Oikotietä. Ostaja pitää saada näkemään upea asuntosi ja vasta sen jälkeen päästään neuvottelemaan asunnon myynnistä.

4. Onko asunnon lisävarusteet ja mukavuudet kunnossa?

Asunnon tulee erottautua muista alueen kohteista edukseen. Sauna, ilmalämpöpumppu, terassi, upea keittiö, turvallisuutta rajaava aita tai hyvin hoidetut pensaat lisäävät kohteen arvoa.

Toki jotkin hankinnat voivat olla kalliita, eikä niitä välttämättä ole tuosta noin vain helppo rakentaa tai ostaa. Jos remontti kuitenkin edistää myyntiä, joten laske asia auki yhdessä kiinteistönvälittäjäsi kanssa ja saat lisättyä kohteen arvoa.

5. Asunnon esittely ja myyntityö on tärkeää

Yleensä aikaa käytetään turhaan, mikäli asunnon esittelyyn ei panosteta. Hyvä ostaja tietää olla ostamatta jos hän kokee jääneensä paitsi tärkeistä asioita. Monesti ihmiset eivät ole tekemässä lopullista päätöstä, joten esittelyn aikana voidaan viedä myyntiä eteenpäin.

Usein hyvään välittäjään kannattaa panostaa ja välityspalkkio maksaa itsensä takaisin, sillä myyjä näkee usein enemmän vaivaa, kun palkkio on kohdallaan.

6. Asunnon hinta-arvio on väärä

Aina asunnon hinta-arvio ei ole oikea. Väärä hinta johtaa siihen, että ihmiset eivät jaksa vaivautua katsomaan asuntoa tai lähde edes neuvottelemaan hinnasta, jos hinta on liian korkea.

Asunnon hinnoittelussa kannattaa usein kuunnella ammattilaista. Kokenut kiinteistönvälittäjä pystyy arvioimaan kohteen hinnan alueen hintakehityksen perusteella sekä peilaamaan kohdetta muihin vastaavanlaisiin kohteisiin.

Asunto ei mene kaupaksi 2

Haluatko myydä asuntosi? Me autamme!

Mikäli tarvitset apua asuntosi myynnissä, voit luottaa Nova LKV:hen. Välittäjämme palvelee sinua Lahden alueella, jotta sinä saat paremmat asuntokaupat.

Ammattilaiset apunasi

Kun myyt kotiasi, saat meiltä kaiken tarvittavan asuntosi myyntiin. Hoidamme asunnon myyntikuntoon laittamisen, kuvaamisen ja markkinoinnin sekä esittelyt – jotta saat asunnostasi parhaan hinnan kohtuullisessa myyntiajassa.

Lahden paikallistuntemus

Kiinteistönvälittäjämme ovat toimineet Lahden alueella yli 10 vuotta. Meillä on vahva paikallistuntemus ja tiedämme miten kohteet kannattaa hinnoitella. Hyödynnämme myös paikallista verkostoamme, jotta sinun ei tarvitse ihmetellä miksi asunto ei mene kaupaksi.

Modernit työkalut

Hyödynnämme laadukkaita digitaalisia työkaluja asuntosi myynnissä ja markkinoinnissa. Näin saat asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja hyvät asuntokaupat.

Nova LKV
Kiinteistönvälitystä Lahessa

Ota yhteyttä

© 2023 JVK Kiinteistöt Oy (3329787-5). Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.