Miksi käyttää kiinteistönvälittäjää asunnon myynnissä?

Asunnon myynti on yksi suurimpia päätöksiä elämän aikana. Se on toisen tarinan loppu ja uuden alku. Tämän lisäksi usein pelissä on myös iso osa henkilökohtaisesta omaisuudesta. Kiinteistönvälittäjä tuo varmuutta tämän elämän muutosten keskelle ja suojaa sinua parhaiten kaupanteossa. Kiinteistönvälittäjän tehtävä on myös auttaa sinua myymään asuntosi nopeammin sekä saamaan siitä parhaan mahdollisen hinnan.

Mikäli mietit kannattaako sinun käyttää asunnon myymisessä kiinteistönvälittäjää olet tullut oikeaan paikkaan. Keräsimme tärkeimmät syyt miksi asunnon myymisessä kannattaa luottaa ammattilaiseen.

Turvallisuus

Kiinteistönvälittäjä tuntee myymiseen ja ostamiseen liittyvät lait ja riskit sekä hänen tulee toimia Hyvän Välitystavan mukaisesti. Kiinteistönvälittäjä osaa tehdä tarvittavat taustatyöt taloyhtiöön ja asuntoon liittyen. Kiinteistöä myydessä selvitettäviin asiakirjoihin sekä kaupantekoon olennaisesti vaikuttaviin asioihin perehtyminen on huomattavasti laajempaa ja vaatii asiaankuuluvaa ammattitaitoa  tulkita sekä etsiä olennaista tietoa.

Ammattitaitoinen välittäjä huolehtii siitä, että ostaja tietää tarkoin mitä on ostamassa. Asunnon myynnin ammattilaisena hän osaa myös kysyä sinulta tarvittavat kysymykset asunnosta, yhtiöstä, kiinteistöstä ja sen historiasta sekä alueesta ja kaikista muista turvalliseen kaupankäyntiin olennaisesti vaikuttavista seikoista. Asunnon myynnin onnistumiseksi on tärkeää että välittäjän ja myyjän yhteispeli toimii. Välittäjä osaa myös tulkita juridisia dokumentteja oikein ja ilmoittaa asiat myyntitiedoissa kuten pitää. Myyntiä varten täytyy ottaa tarkkaan selvää niin taloyhtiön kuin kiinteistön dokumenteista.

Hinta-arvio

Kiinteistönvälittäjä tekee hinta-arvion vuodessa satoihin kohteisiin ja hän tuntee asuinalueen, markkinatilanteen, asunnon myyntivaltit sekä kauppahintatilastot. Hänen tavoite on saada asunnosta paras mahdollinen myyntihinta ja tähän auttaa työn tuoma kokemus hinnan määrittelemisestä. Välittäjän hinta-arviota ei ohjaa tunteet vaan ammattitaito ja tämä on tärkeää siksi, koska usein asunnon omistajan oma käsitys asunnon kunnosta tai arvosta on turhan optimistinen, koska asuntoon liittyy valtavasti muistoja sekä tunteita.

Välittäjä osaa siis muodostaa usein faktoihin pohjautuvan hinta-arvion paremmin kuin asunnon omistaja itse ja tämä taas vaikuttaa huomattavasti asunnon myynnin nopeuteen sekä lopulliseen myyntihintaan.

Aika ja stressi

Kuten alussa mainitsin, asunnon myyminen on usein iso askel elämässä ja pelissä on iso osa henkilökohtaisesta omaisuudesta. Tämä aiheuttaa jo itsessään stressiä, mutta sen lisäksi tulisi vielä ottaa selvää asioista, käydä töissä, huolehtia perheestä ja monesta muusta asiasta samaan aikaan. Asunto pitää kuvata, esitellä lyhyelläkin varoituajalla potentiaalisille ostajille, luoda myynti-ilmotukset, hoitaa markkinointia ja tehdä paperitöitä. 

Tästä syystä monet luottavat asunnon myynnissä välittäjään, koska he haluavat elää myyntiajan huolettomasti sekä saada parhaan mahdollisen lopputuloksen ilman stressiä ja asunnon myyntiin liittyvää työtä. Vaikka ulkoistaisit myynnin kiinteistönvälittäjälle hän silti pitää sinut ajantasalla myynnin eri vaiheissa ja sinä voit seurata vierestä kun kokenut välittäjä hoitaa työnsä intohimoisesti.

Markkinointi

Asunnon myynnin onnistumiseen vaikuttaa taustatyön laadukkuus, mutta lopuksi markkinointi nousee erittäin tärkeään asemaan kun halutaan tavoittaa parhaat ostajat sekä saada paras mahdollinen myyntihinta. Nykypäivänä ostajat ovat vaativia ja osa ostopäätöksestä tehdään digitaalisissa kanavissa, kuten välittäjän verkkosivuilla ja asunnon myyntiin tarkoitetuissa kanavissa kuten oikotiellä. Tästä syystä on tärkeää, että välittäjä on panostanut markkinointiin näissä kanavissa, mutta myös vakuuttaa ostajan omalla auktoriteetillään ja asiantuntijuudella, jolloin välittäjän henkilöbrändistä on myös hyötyä.

Me Nova LKV:llä olemme luoneet toimivan konseptin asunnon myyntiin. Panostamme digitaalisiin kanaviin kuten verkkosivuihimme ja autamme välittäjiämme rakentamaan positiivisen henkilöbrändin, joka edes auttaa asiakkaitamme saamaan parhaan hinnan asunnosta mahdollisimman lyhyellä aikataululla ilman sen suurempaa stressiä asunnon myynnistä. 

Hyvä välittäjä on 10 kertaa arvokkaampi kuin välityspalkkio, joten mikäli olet myymässä tai ostamassa asuntoa niin ota rohkeasti yhteyttä meihin. Me autamme mielellämme ja palvelemme aina ammattitaidolla.

Ota yhteyttä.

     010 579 4760

      info@novalkv.fi

     Vesijärvenkatu 76

      15140 Lahti


    Nova LKV
    Kiinteistönvälitystä Lahessa

    Ota yhteyttä

    © 2022 Nova LKV Lahti Oy (3210786-5). Kaikki oikeudet pidätetään. Tietosuojaseloste.